wtorek, 16 grudnia 2014

BISZKOPT - bardzo łatwy i niezawodny

BISZKOPT ( na duży tort – przekrojony na 3 części)

6 jaj
1 szkl. mąki pszennej
½ szkl. mąki ziemniaczanej
1 ½ szkl. cukru kryształ
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia


Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier,  dodać żółtka ; wsypać mąki i proszek do pieczenia.
Chwilę pomiksować mikserem. ( 1-2 minuty)
Wlać do tortownicy lub większej blaszki.
Piec 50 minut w temp. 200st.C


BISZKOPT ZMNIEJSZONY  - 
(do przekrojenia na 2 części)

4 jaja
¾ szk. mąki pszennej
¼ szkl. maki ziemniaczanej
1 szkl. cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz