Biszkopt:
4 jajka
0,5 szkl. cukru
0,5 szkl. mąki
pszennej
0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
Białka ubić z
cukrem, dodać mąkę, proszek i żółtka. Upiec w temp. 200 st.C.
Krem jabłkowy:
1 litrowy słoik
jabłek podgrzać, dodać galaretkę cytrynową lub pomarańczową.
Krem budyniowy:
2 łyżki mąki
pszennej
1,5 szkl. mleka
0,5 szkl. cukru
Z tych składników ugotować
budyń.
Po wystudzeniu
dodać 1 żółtko i masło roślinne.
* * * * *
Z upieczonego
biszkoptu usuwamy wierzchnią skorupkę.
Biszkopt smarujemy
gorącymi jabłkami.
Po ostygnięciu
nakładamy krem budyniowy.
Dekorujemy polewą
czekoladową.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz