Składniki:
1 szkl.mąki pszennej
5 żółtek
1 cukier waniliowy
½ szkl.cukru
1 kostka margaryny
1 puszka masy krówkowej
½ litra śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania fixu do śmietany
Herbatniki (na 2 warstwy w blaszce)
Wykonanie:
Masa budyniowa:
Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem
waniliowym.
Dodać mąkę i ½ szkl.mleka. Resztę mleka zagotować i wlewając otrzymaną masę, postępować jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.
Dodać mąkę i ½ szkl.mleka. Resztę mleka zagotować i wlewając otrzymaną masę, postępować jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.
Herbatniki wyłożyć na dużą blaszkę,
wylać gorącą masę budyniową, przykryć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć
masę krówkową.
Po ostygnięciu, ubić śmietanę z
cukrem pudrem i fixami , wyłożyć na warstwę masy krówkowej. Wierzch można
posypać tarta czekoladą lub kakao.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz