czwartek, 1 marca 2012

Ciasto 3 BIT



Składniki:
Ciasto 3 bit - zdj. nr 22 szkl.mleka
1 szkl.mąki pszennej
5 żółtek
1 cukier waniliowy
½ szkl.cukru
1 kostka margaryny
1 puszka masy krówkowej
½ litra śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania fixu do śmietany
Herbatniki (na 2 warstwy w blaszce)

Wykonanie:
Masa budyniowa:
Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać mąkę i ½ szkl.mleka. Resztę mleka zagotować i wlewając otrzymaną masę, postępować jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.

Herbatniki wyłożyć na dużą blaszkę, wylać gorącą masę budyniową, przykryć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć masę krówkową.
Po ostygnięciu, ubić śmietanę z cukrem pudrem i fixami , wyłożyć na warstwę masy krówkowej. Wierzch można posypać tarta czekoladą lub kakao.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz