Masa
ciemna:
4
paczki herbatników
2
łyżki dżemu
½
kostki masła extra (100g)
2
łyżki kakao
4
łyżki mleka
4
łyżki wiórków kokosowych
3
łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Ciastka
zmielić przez maszynkę , dodać pozostałe składniki i zagnieść. Włożyć do lodówki
w torebce foliowej.
Masa
jasna:
½
kostki masła extra
100g
wiórków kokosowych
4
łyżki cukru pudru
Składniki
zagnieść w jednolitą masę.
* * * * * * * * * * * * * *
Masę ciemną rozwałkować przez folię w kształt prostokąta o
gr. ok.0,5-1 cm. Na niej rozwałkować masę jasną. Zwinąć razem na kształt
rolady.
Docisnąć i schłodzić.
Jeśli nie lubicie bardzo słodkich deserów - to do masy ciemnej można nie dodawać cukru pudru lub dżem powinien być dość kwaśny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz