Ciasto
kruche:
2 szkl. mąki
½ szkl. cukru
8 dkg masła
1 jajko
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
Wyrobić kruche ciasto. Wykleić dużą blaszkę ciastem
z wysokim brzegiem i posmarować białkiem.
Masa
serowa:
75 dkg sera białego
2 szkl. cukru
5 żółtek ( nie wyrzucać białek)
3 łyżki oleju
5 dkg masła
½ litra mleka
1 budyń śmietankowy
Wykonanie:
Ser zmielić z cukrem, dodać żółtka,
budyń, mleko, olej, rozpuszczone masło – dokładnie wymieszać. Będzie bardzo
rzadkie. Wylać na surowe ciasto. Piec 45 minut w temp.180°C.
Pianka:
Ubić pianę z 5 białek na sztywno ,
dodać ½ szkl. cukru. Wylać na gorące ciasto, posypać wiórkami kokosowymi i piec
dalej na złoty kolor.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz